Wat is Cozywheels?

Cozywheels is een platform waarmee buren hun privé-voertuigen met elkaar kunnen delen. Onze dienst is eenvoudig, verbindend en voordelig.

Eenvoudig

Creëer een account, zoek Cozywheelers in je buurt en begin met autodelen of fietsdelen! We hebben verschillende tools ontwikkeld die het delen efficiënter maken: een reservatiekalender, een maandelijkse automatische facturatie, deelverzekeringen…

Verbindend

Ontmoet je buurt via Cozywheels en vorm een deelgroep. Enkel jullie kunnen de wagen reserveren, want jullie kiezen zelf wie er aan de deelgroep wordt toegevoegd. Elk voertuig kan deel uitmaken van een deelgroep. Als de deelgroep toestemming geeft, kan je aan zoveel deelgroepen toegevoegd worden als dat er deelvoertuigen zijn in je buurt. Zijn jullie met meerdere personen eigenaar van één voertuig? Dan kan je Cozywheels gebruiken om het gebruik van het voertuig gemakkelijk te organiseren.

Voordelig

Cozywheels draagt bij aan de circulaire economie en de deeleconomie. Er kan geen winst gemaakt worden, maar we zorgen ervoor dat eigenaars en gebruikers kosten kunnen delen. De werkelijke kosten van het voertuig worden gedeeld met de leden van de deelgroep. Hoe minder je het voertuig gebruikt, hoe kleiner jouw bijdrage wordt.

Welke voertuigen kan je delen?

Een bakfiets

Een elektrische fiets

Een bestelbusje

Een auto

Een rolstoelwagen/fiets

Hoe werkt het?

Een voertuig delen met je buren is eenvoudig. Bekijk hieronder de 6 stappen die je als Cozywheeler neemt. Heb je nog vragen? Dan kan je ook eens bij de veelgestelde vragen gaan kijken.

Previous slide
Next slide

Wist je dat

Privé-auto’s worden maar 5% van de tijd gebruikt, bij deelwagens is dat al 27%, en we streven naar meer!

Autodelen zorgt er dus voor dat de auto efficiënter gebruikt wordt.

Onze doelstellingen

Toegankelijkheid

Wij zorgen ervoor dat iedereen mobiel kan zijn door financiële en geografische drempels weg te nemen.

Ecologische voetafdruk verkleinen

Door efficiënter gebruik te maken van bestaande voertuigen, moeten er minder voertuigen geproduceerd worden, en zo verkleinen we onze ecologische voetafdruk.

Efficiëntie

Ons platform zorgt ervoor dat mensen op een gemakkelijke, veilige en efficiënte manier kunnen auto- en fietsdelen.

Vertrouwen

Vertrouwen staat centraal bij Cozywheels. We willen buren, en volledige buurten, met elkaar in contact brengen.