Zoeken

Voordelen

Waarom zou je aan autodelen of fietsdelen doen?

Milieu

Het delen van voertuigen heeft een kleinere impact op het milieu dan privé-eigendom en -gebruik. Het is een makkelijke manier om je mobiliteit duurzaam te maken.

Besparen

De kosten van het voertuig worden met de deelgroep gedeeld (verzekering, onderhoud, brandstof,…).

Flexibel

Word lid van verschillende deelgroepen en kies steeds het beste voertuig voor jouw noden.

Publieke ruimte

Hoe minder voertuigen er zijn, hoe meer publieke ruimte er vrijkomt.

Toegankelijk

Je kan overal en altijd lid worden.

Voordelen van steden en gemeenten

Enkele Vlaamse en Brusselse gemeenten bieden voordelen voor Cozywheelers aan. Denk maar aan een parkeerplaats.

Cozywheels wordt door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest erkend als ‘autodeelsysteem voor particulieren’. Dankzij deze erkenning hebben Brusselse Cozywheelers recht op enkele extra voordelen.

Deel je je wagen met Cozywheelers die in een andere gemeente wonen?
Dan krijg je waarschijnlijk te maken met bepaalde parkeerproblemen.

In gemeentes die samenwerken met parking.brussels kan je dankzij je bewijs van lidmaatschap een bewonerskaart krijgen. Dit geldt ook als je niet de eigenaar van het voertuig bent. Meer informatie vind je in de voorwaarden voor het verkrijgen van een vrijstelling.

Staat je gemeente hier niet bij? Neem dan contact op met het bestuur en vraag meer informatie over hun (deel)mobiliteitsbeleid.

Gemeenten beginnen massaal in te zetten op autodelen, en zijn op zoek naar manieren om hun inwoners warm te maken voor het concept.
Verschillende gemeenten bieden daarom voordelen voor autodelers aan.

 
Staat jouw gemeente of stad er niet tussen?
 
  • Als lokale overheid kan je terecht bij Cozywheels. Samen bekijken we hoe we particulier auto- en fietsdelen in jouw gemeente kunnen promoten.
  • Als burger kan je zeker ook helpen om het delen in jouw woonplaats te versterken. Laat je lokale overheid weten dat Cozywheels bestaat en dat ze met ons contact kunnen opnemen om Cozywheels te promoten. Wil je zelf iets organiseren of promotiemateriaal uitdelen? Ook dan kan je contact opnemen via onze contactpagina.

Er zijn nog steeds weinig specifieke voordelen voor mensen die een auto delen in Wallonië. Wij werken actief samen met het Gewest om dit te veranderen.