voordelen stad Brugge

Parkeerkaart autodelen

Elke autodeler in Brugge kan een parkeerkaart aanvragen. Dit kan in het Huis van de Bruggeling- Parkeerwinkel.

  • Voertuigen voor autodelen kunnen een parkeerkaart aanvragen bij de Parkeerwinkel waarmee ze onbeperkt en gratis mogen parkeren op de bovengrondse parkeerplaatsen in de binnenstad en in de rand.
  • Ze mogen niet gratis en onbeperkt parkeren in de winkel- en poortstraten en op de kiss and ride zones aan het station.
  • De kaart moet altijd zichtbaar zijn achter de voorruit van het voertuig.

De openingsuren van het Huis van de Bruggeling – Parkeerwinkel vind je hier terug. 

 Parkeerplaats autodelen

Als Cozywheels lid kan je een autodeelplaats aanvragen, waar jouw deelwagen en andere deelwagens gebruik van kunnen maken. 

  • Stuur een e-mail naar hello@cozywheels.be met volgende gegevens: Naam eigenaar, nummerplaat wagen, gewenste locatie van parkeerplaats, aantal leden deelgroep
  • Cozywheels doet de aanvraag bij stad Brugge.
  • Is deze goedgekeurd? Dan is het de bedoeling dat de deelwagen duidelijk een deelwagen is door een Cozywheels sticker op de auto te kleven. Deze kan je hier bestellen. 

 Subsidie voor schrappen van de nummerplaat

Ben je met Cozywheels gestart en heb je nu geen eigen auto meer nodig? Dan kan je bij stad Brugge een mobiliteitsbudget krijgen bij het inleveren van je nummerplaat. Het mobiliteitsbudget bedraagt maximaal 500 euro en kan ingediend worden tot en met 1 december 2024.

Meer info vind je hier terug.