Veiligheid en vertrouwen terwijl je deelt, daar zorgen we voor.

Cozywheels is een platform waarbij eigenaars hun voertuig kunnen delen met hun buren, ongeacht of ze elkaar reeds kennen of nog niet. Samen met de gebruikers vormt een eigenaar een deelgroep. De community van Cozywheelers is gebouwd op wederzijds vertrouwen en respect en wij doen er alles aan om dat zo te houden. Door de Trust Policy te accepteren, erken je de algemene voorwaarden van Cozywheels te hebben gelezen.

1. Identiteit en profiel

Cozywheels.be vraagt je om je profiel volledig genoeg in te vullen. We vragen je om je echte naam in te vullen en geen pseudoniem, om op deze manier de waarachtigheid van elke Cozywheeler te garanderen (zo is je geslacht een verplicht persoonsgegeven). Andere zaken, zoals een profielfoto of een foto van jouw vervoersmiddel zijn niet verplicht. Toch is het aangeraden om ook deze zaken goed in te vullen, omdat je zo sneller het vertrouwen van andere Cozywheelers zal krijgen. 

Door de optie ‘ik wil zichtbaar zijn op de vraag- en aanbodkaart’ aan te duiden sta je toe dat andere Cozywheelers je contacteren. Voor elk voertuig dat je deelt via de site kan je een aantal functies aanpassen naar persoonlijke voorkeuren. Je kan bijvoorbeeld kiezen hoe een reservatie verloopt en of het voertuig al dan niet zichtbaar is op de vraag- en aanbodkaart voor Cozywheelers.

Bovendien moet elke gebruiker de geldigheid van zijn identiteitsdocumenten kunnen bewijzen indien de eigenaar hierom vraagt. Deze vraag is misschien delicaat, maar het voorkomt onaangename verrassingen.

2. Start een deelgroep

Het is meer dan aan te raden om een contract op te stellen tussen de Cozywheelers en jijzelf, net zoals een huishoudelijk reglement dat meer details over het delen bevat (prijs, sleuteloverdracht, reserveren, wat te doen bij een ongeval, welke stappen ondernemen we bij wanbetaling,…). Deze twee documenten zijn beschikbaar voor leden en opgesteld onder de nodige expertise. Je kan ze terugvinden onder het tabblad ‘hulpdocumenten’. Deze documenten zijn rechtsgeldig voor zowel de eigenaar als de gebruikers van het voertuig.

3. Jouw beslissing

Als eigenaar heb jij de eindbeslissing of je een deler al dan niet accepteert om deel uit te maken van je groep. Aarzel niet om een aanvrager eerst even te bellen voor jullie eerste contact.

4. Verzekeringen

Je kan je voertuig perfect delen met anderen via je klassieke verzekering. Je dient hiervoor wel toestemming te vragen aan de verzekeraar en vermeld de Cozywheelers als medebestuurders in je huidige polis. We bieden jou echter ook een autodeelverzekering op maat aan speciaal voor leden van Cozywheels. Aarzel niet om deze te bekijken in onze rubriek ‘voertuigen’ voor meer details. Welke optie je ook kiest, wees er altijd zeker van dat jij en je Cozywheelers goed verzekerd op stap gaan.

5. Veiligheid

Respect voor de wegcode is uiteraard essentieel tijdens de verplaatsingen met een deelwagen of -fiets. Elke bestuurder verbindt zich ertoe voorzichtig te rijden en nooit te rijden onder invloed. De eigenaar zorgt ervoor dat het voertuig goed onderhouden en veilig is.

6. Verantwoordelijkheid van Mpact

Het Mpact-team houdt de vinger aan de pols van zijn Cozywheels gemeenschap. De leden waarover we klachten ontvangen, worden door ons gecontacteerd en indien nodig ook uit ons ledenbestand verwijderd. Hier willen we wel meteen aan toevoegen dat dit slechts heel zelden daadwerkelijk nodig is.

Als lid van de Cozywheels community blijf je verantwoordelijk voor de goede werking van je deelgroep en respecteer je de schriftelijke overeenkomsten (contract en huishoudelijk reglement aangepast en ondertekend door alle partijen).

Cozywheels kan onder geen beding verantwoordelijk worden gesteld voor respectloos gedrag, het niet naleven van vastgelegde schade, foutieve informatie meegedeeld door haar leden of enige schade die zich voordoet tijdens het delen (deze lijst is niet exhaustief).

In geval van een geschil tussen de leden kan Cozywheels de rol van bemiddelaar opnemen. In dit geval zijn de beslissingen van Cozywheels bindend.