Veiligheid en vertrouwen terwijl je deelt, daar zorgen we voor.

Cozywheels is een platform waarbij eigenaars hun voertuig kunnen delen met hun buren, ongeacht of ze elkaar reeds kennen of nog niet. Samen met de gebruikers vormt een eigenaar een deelgroep. De community van Cozywheelers is gebouwd op wederzijds vertrouwen en respect en wij doen er alles aan om dat zo te houden.

Door akkoord te gaan met onze Trust Policy, erken jij de voorwaarden om onze kernwaarden van vertrouwen en respect mee te onderhouden.

1. Persoonlijke informatie en contactgegevens

Cozywheels vraagt je om je profiel zo gedetailleerd mogelijk in te vullen. We vragen je echte naam in te vullen (geen pseudoniem) om de identiteit van elk lid te garanderen (net zoals het geslacht en de geboortedatum die ook verplicht zijn). Vul zeker ook je adres en GSM nummer in.

Door de optie ‘ik wil zichtbaar zijn op de vraag- en aanbodkaart’ aan te duiden sta je toe dat andere Cozywheelers je contacteren. Voeg gerust een persoonlijke foto toe aan je profiel. Dat is niet verplicht maar raden we wel aan.

2. Start een deelgroep

Het is meer dan aan te raden om een contract op te stellen tussen de Cozywheelers en jijzelf, net zoals een huishoudelijk reglement die meer details over het delen bevat (prijs, sleuteloverdracht, reserveren, wat te doen bij een ongeval, welke stappen ondernemen we bij wanbetaling,…). Deze twee documenten zijn beschikbaar voor leden en opgesteld onder de nodige expertise. Je kan ze terugvinden onder het tabblad ‘hulpdocumenten’. Deze documenten zijn rechtsgeldig voor zowel de eigenaar als de gebruikers van het voertuig.

3. Instellingen voertuig

Voor elk voertuig dat je deelt via de site kan je een aantal functies aanpassen naar persoonlijke voorkeuren. Je kan bijvoorbeeld kiezen hoe een reservatie verloopt en of het voertuig al dan niet zichtbaar is op de vraag- en aanbodkaart voor Cozywheelers.

4. Jouw beslissing

Als eigenaar heb jij de eindbeslissing of je een deler al dan niet accepteert om deel uit te maken van je groep. Aarzel niet om een aanvrager eerst even te bellen voor jullie eerste contact.

5. Verzekeringen

Je kan je voertuig perfect delen met anderen via je klassieke verzekering. Je dient hiervoor wel toestemming te vragen aan de verzekeraar en vermeld de Cozywheelers als medebestuurders in je huidige polis.

We bieden jou echter ook een autodeelverzekering op maat aan speciaal voor leden van Cozywheels. Aarzel niet om deze te bekijken in onze rubriek ‘goed verzekerd’ voor meer details. Welke optie je ook kiest, wees er altijd zeker van dat jij en je Cozywheelers goed verzekerd op stap gaan.

6. Veiligheid

Cozywheelers verbinden zich ertoe om zich te houden aan de wegcode, zowel met de auto als met de fiets. Elke bestuurder verbindt zich ertoe om voorzichtig te rijden en zich te houden aan de voorwaarden (niet rijden onder invloed,…).

De eigenaar zorgt ervoor dat het voertuig goed onderhouden en veilig is.

7. Verantwoordelijkheid van Cozywheels

Het team van Cozywheels houdt rekening met de meldingen van gebruikers die ze ontvangen per mail of telefoon. De Cozywheels community is gebaseerd op basis van vertrouwen. Leden die het onderwerp zijn van een klacht worden gecontacteerd en indien nodig van het platform verwijderd. 

Als lid van de Cozywheels community blijf je verantwoordelijk voor de goede werking van je deelgroep en respecteer je de schriftelijke overeenkomsten (contract en huishoudelijk reglement aangepast en ondertekend door alle partijen).
Cozywheels kan onder geen beding verantwoordelijk worden gesteld voor respectloos gedrag, het niet naleven van vastgelegde schade, foutieve informatie meegedeeld door haar leden of enige schade die zich voordoet tijdens het delen (deze lijst is niet exhaustief).

In geval van een geschil tussen de leden kan Cozywheels de rol van bemiddelaar opnemen. In dit geval zijn de beslissingen van Cozywheels bindend.