Het Brusselse Gewest steunt het delen van voertuigen en heeft de dienst Cozywheels van Mpact officieel erkend als “autodeelsysteem voor particulieren”.

Wat betekent deze erkening?

Als je een auto deelt met een eigenaar die niet in dezelfde gemeente woont en je bijgevolg met dit voertuig parkeerproblemen ondervindt in jouw gemeente, dan kan Mpact vzw je een deelcertificaat afleveren. Hiermee kan je bij jouw gemeente of bij Parking.brussels (indien jouw gemeente deze missie aan haar heeft toevertrouwd) alsnog een “bewonerskaart” aanvragen, zelfs als je niet de eigenaar van het voertuig bent. Ontdek hier de procedures per gemeente.

Wat zijn de voorwaarden?

Indien je een bewonerskaart wil verkrijgen, ook al ben je niet de eigenaar van het voertuig, dan moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen:

  • het voertuig wordt gebruikt in het kader van een autodeelsysteem tussen particulieren
  • het voertuig wordt gedeeld door ten minste drie particulieren, van wie er ten minste twee gedomicilieerd zijn in één of meer gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Meer info? Ga naar Parking.brussels

Een deelcertificaat verkrijgen

Het deelcertificaat is jouw bewijs van lidmaatschap bij Cozywheels. Je kunt het downloaden via je profiel. Je moet hiervoor een aangesloten lid zijn en deel uitmaken van een autodeelgroep die voldoet aan de hierboven vermelde voorwaarden.

Neem contact op met jouw gemeente of met Parking.brussels om jouw bewonerskaart aan te vragen.