Je voertuig delen via Cozywheels, dat is gemakkelijk:

1. Word lid

Ongeacht of je particulier of een organisatie bent kan je je registreren op onze website. Word lid van de community om te starten met een deelgroep.

2. Voeg je voertuig toe op het platform

Het is heel eenvoudig om een voertuig toe te voegen aan de Cozywheels website. Vul alle eigenschappen van de fiets of wagen in en bepaal met behulp van de rekentool de kilometerprijs.

  • Voor auto’s mag je rekenen op een gemiddelde kilometerprijs tussen de 30 en 35 cent per kilometer, alles inbegrepen (benzine, verzekering, onderhoud,…). Dankzij het delen van je wagen kan je tot 3000€ per jaar besparen doordat je de vaste kosten deelt.
  • Voor elektrische fietsen en cargobikes zijn de prijzen voornamelijk afhankelijk van de aanschafprijs van de fiets. De prijzen voor een halve dag liggen over het algemeen tussen €2,62 (voor een fiets van €1.500) en €7,62 (voor een fiets van €6.000). 

Betalende leden hebben toegang tot onze calculator om de prijs te bepalen die voor hun deelvoertuig.

3. Vind Cozywheelers

Surf naar onze vraag- en aanbodkaart en vind heel eenvoudig eigenaars en gebruikers in jouw buurt. Door lid te worden kan je een kijkje nemen op de vraag- en aanbodkaart om anderen te contacteren. Samen kunnen jullie een deelgroep opstarten. Je kan deel uitmaken van meerdere deelgroepen om zo de kans op een beschikbaar voertuig te vergroten.

4. Verzeker de groep dankzij de deelverzekering

Je kan zeker en vast de wagen delen delen met je huidige, klassieke verzekering. Voor fietsen is het normaal gezien voldoende om een familiale verzekering te hebben. Maar, voor deelwagens raden we echter aan om over te stappen op een specifieke autodeelverzekering. Deze verzekering dekt alle chauffeurs en vermijdt veel zorgen voor de eigenaar dankzij een op maat gemaakt systeem voor Cozywheels.

Voor fietsen is een deelverzekering niet verplicht maar wel aan te raden. Meer info kan je vinden op de pagina fietsverzekering.

5. Start de deelgroep op en beheer je reservaties

Dankzij de tools van Cozywheels kan je je voertuig makkelijk en in alle veiligheid delen. Zorg voor een aangepast en ondertekend contract en huishoudelijk reglement, leg alle afspraken vast (sleuteloverdracht, taakverdeling, tanken na gebruik,…). Je kan via de reservatiekalender eenvoudig de reservaties beheren en je krijgt in onze afrekenmodule een goed overzicht van de gereden kilometers en bijhorende facturen.

WORD COZYWHEELER