Het is intussen bijna 18 jaar geleden dat Cozywheels, toen nog onder de noemer Autopia, het levenslicht zag. Dit gebeurde dankzij het toenmalige Taxistop (nu beter gekend als Mpact). In 2016 transformeerde Autopia naar Cozycar, in 2020 naar Cozywheels. Intussen telt de dienst in Vlaanderen reeds 7509 leden, waarvan 678 voertuigeigenaars. En daar zijn we meer dan trots op!

Cozywheels werd in Vlaanderen meegenomen onder de vleugels van Autodelen.net, het netwerk voor gedeelde mobiliteit. Zij promoten en ondersteunen het beurtelings gebruik van vervoersmiddelen. Dit doen ze door onder andere in te zetten op experiment en beleidsbeïnvloeding. Daarnaast brengen ze ook autodelers, autodeelambassadeurs en -vrijwilligers samen.

De trouwe lezer van onze nieuwsbrieven zal een aantal jaren geleden al gemerkt hebben dat Cozywheels ook in Brussel en Wallonië bestaat. Daar trekt Mpact asbl (vroeger Taxistop) aan de kar van het particuliere deelverhaal. Toen Autodelen.net besloot om de dienst Cozywheels Vlaanderen vanaf 2022 uit handen te geven was de keuze om dit door te geven aan hun Vlaamse collega’s bij Mpact vzw snel gemaakt.

Je leest het goed, vanaf januari 2022 zwaait het Autodelen.net team Cozywheels voorgoed uit. We zijn er zeker van dat jullie en alle toekomstige leden in goede en professionele handen zijn van het Mpact team! We leerden hen de voorbije maanden alles over de ledenservice, parkeerkaarten, verzekeringen en de website.
Uiteraard blijft Autodelen.net lobbyen voor de uitbouw van gedeelde mobiliteit in Vlaanderen en Brussel en blijven we vrijwilligers en ambassadeurs opleiden voor het geven van particuliere infosessies, het bemannen van infostanden,…

Wat zal er voor jou veranderen?

In eerste instantie zal er niet zoveel veranderen. Linde en Babish zullen je mails en telefoons niet meer beantwoorden, maar dragen dit over aan Gretel, Marie en Isaura. Ze kregen een uitgebreide en pittige opleiding van ons en staan te popelen om eraan te beginnen.

Het telefoonnummer, mailadres en de andere gekende communicatiekanalen blijven ongewijzigd. Ook de website en de applicatie my.cozywheels blijven beschikbaar.

Het rekeningnummer zal vanaf 1 januari 2022 wijzigen. Het juiste rekeningnummer zal verschijnen bij de vraag om je lidgeld te hernieuwen. Hou hier dus rekening mee als je volgend jaar je lidmaatschap wil verlengen.

Geen vaarwel maar een tot ziens!

En dan rest er ons enkel nog te zeggen dat we je altijd met heel veel plezier geholpen hebben en dat we het fijn vonden om mee aan de weg van Autopia naar Cozywheels te mogen timmeren. We nemen Cozywheels mee in ons Autodelen.net hart en wensen Mpact vzw alvast heel erg veel succes met de verdere uitrol van deze schitterende dienst!

Wil jij autodelers in jouw buurt leren kennen? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Autodelen.net! We hebben een ambassadeurs- en vrijwilligerswerking waarmee we heel wat leuke bijeenkomsten zoals autodeelcafés en inspiratiemomenten organiseren. Ook jij bent van harte welkom!

Schrijf je gerust in voor onze nieuwsbrieven, volg ons verhaal op Facebook, Instagram of Twitter en aarzel niet om ons te contacteren wanneer je algemene gedeelde mobiliteitsvragen of -suggesties hebt (info@autodelen.net of 09/396.70.50).

Bedankt voor de vele mooie jaren en jullie enthousiasme!

Veel deelgroetjes vanwege het hele Autodelen.net team

Nog vragen of opmerkingen?

Heb je na het lezen van dit nieuws nog vragen of opmerkingen over de overname? Wil je niet meer deelnemen aan het particulier delen via Cozywheels? Of wil je de nieuwe medewerkers succes wensen, de oude uitzwaaien of heb je gewoon een heel goeie suggestie voor Cozywheels in de toekomst? Aarzel niet om ons te contacteren via hello@cozywheels.be. We helpen je heel graag verder!