Van zodra je één of meerdere personen gevonden hebt om je voertuig mee te delen, zijn er enkele praktische zaken die je moet regelen. Volg de volgende 3 stappen en je bent vertrokken!

Bepaal de prijs

Wanneer je je voertuig zal delen, moet je de kilometerprijs voor de Cozywheelers (gebruikers) berekenen. Wie een fiets deelt, zal een prijs per halve dag bepalen. Hiervoor kan je gebruik maken van de rekentool van Cozywheels. Je kan ook een waarborg bepalen die je Cozywheelers bij de start van het delen aan je bezorgen (tussen de €25 en €200, afhankelijk van het type voertuig). Deze kan je gebruiken in geval van kleine schade of wanbetaling (we willen je geruststellen, dit komt weinig voor in een deelgroep). 

Verzekering

Je kan je voertuig perfect delen met je huidige verzekering. Breng hiervoor wel zeker de verzekeraar op de hoogte (en vraag toestemming) en laat de Cozywheelers toevoegen als medebestuurder.

Er bestaat ook een speciale autodeelverzekering die enkel beschikbaar is voor leden van Cozywheels. Elke chauffeur wordt gezien als Cozywheeler en de bonus-malus is individueel. In geval van een ongeval door een Cozywheeler zal de bonus-malus geen invloed hebben op de eigenaar van de wagen!

Op dit moment bestaat er nog geen enkele verzekering die specifiek voorzien is om een deelfiets te verzekeren. Een verzekering voor een fiets is dan ook niet verplicht, maar we raden toch aan om bij het delen van de fiets een aansprakelijkheids- en/of een diefstalverzekering aan te schaffen.

 

Praktische afspraken

Maak enkele praktische afspraken tussen jou en de Cozywheeler(s). Gebruik gerust ons huishoudelijk reglement als voorbeeld om deze praktische zaken op papier vast te leggen (prijs, sleuteloverdracht, reserveren, wat in geval van schade of een ongeval, wat bij wanbetaling,…). Zo heb je alles duidelijk en zwart op wit op papier staan om misverstanden te voorkomen. De documenten hiervoor zijn allemaal reeds neergeschreven, je hoeft ze alleen te personaliseren naar jouw voorkeuren! Je kan ze vinden onder het tabblad ‘hulpdocumenten’ nadat je hebt ingelogd.