Neen, je hebt je niet vergist. Je zocht naar cozycar.be en kwam terecht op cozywheels.be. Geen paniek, dat was de bedoeling! Sinds 15 december 2020 heeft Cozycar de nieuwe naam ‘Cozywheels’ gekregen. Een nieuwe naam voor een vernieuwde aanpak.

Jij droomde er misschien al van en wij zorgden ervoor dat het realiteit werd! Cozycar evolueerde naar Cozywheels. Vanaf nu kan je via het Cozywheelsplatform veel meer dan enkel auto’s delen. Deel vanaf nu ook bestelwagens, aangepaste wagens, maar ook bakfietsen en elektrische fietsen!

Een evolutie doorheen de tijd

Al bijna 20 jaar maakt Cozycar (vroeger Autopia) het mogelijk om auto’s te delen tussen buren. Cozycar ondersteunt zo al jaren de oprichting van autodeelgroepen in heel België. Om dit succes in stijgende lijn verder te zetten vond Cozycar zichzelf opnieuw uit in 2020 en werd het Cozywheels. Met Cozywheels hopen we om beter tegemoet te komen aan de behoeften van de gebruikers en tegelijkertijd een stap in de goede richting te zetten als het over maatschappelijke- en klimaatuitdagingen gaat.

De evolutie van het platform, dat niet langer uitsluitend bestemd is voor autodelen maar voor het delen van allerlei soorten voertuigen (auto’s, fietsen, bestelwagens), nodigde ons uit om de naam te veranderen. Omdat je in principe alles op wielen kan delen wordt Cozycar vanaf 15 december 2020 daarom Cozywheels. 

Het was voor de grondleggers van Autopia en Cozycar al duidelijk dat een auto niet per sé privébezit moest zijn en we stappen voorwaarts moesten nemen. We optimaliseren met Cozywheels het gebruik van een wagen en zorgen ervoor dat mobiliteit voor iedereen beschikbaar is. We richten ons op gebruikers met verschillende profielen, vanaf heden kan je namelijk een deelvoertuig aan jouw behoefte kiezen. Wij zetten bij Cozywheels in op multimodaliteit door onze leden de keuze te laten aan te sluiten bij meerdere deelgroepen en dus te kiezen voor een situatie die het best bij jou past!

Mobiliteit verandert steeds dus het was voor ons voordehandliggend om deze trend te volgen. Door deze naamsverandering en de evolutie van onze dienst zet Cozywheels zich in voor een ecologische transformatie van de stad waarbij mobiliteit centraal staat.